Post Picture
1 May 2021

Heeft een verzakking invloed op de WOZ-waarde van je huis

We kennen allemaal de verhalen van de gaswinning in Groningen. Huizen krijgen scheuren en staan een stuk minder stabiel. Die scheuren zijn op het eerste oog goed te zien en dan heeft men misschien meteen door dat dit schade verlagend is voor het huis. Wat je echter niet altijd op het eerste oog ziet zijn de (potentiële) funderingsproblemen. Ook deze komen voor in Groningen. Ze komen echter niet alleen in Groningen voor, maar ook in andere delen van het land en dit kan allemaal verschillende oorzaken hebben.

Hoe weet ik dat ik last heb van een verzakking

Een verzakking kan flinke schade opleveren aan het huis. Als u als eigenaar van een huis de fundering wil laten repareren dan kan dat flink wat geld kosten. In Nederland hebben we het KCAF die helpt bij het inzichtelijk maken van de potentiële funderingsproblemen bij de aan- en verkoop van een huis. Hierdoor weet u wat u te wachten staat als u het huis gaat kopen en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Wat zijn de redenen van verzakking

In Groningen is de voornaamste oorzaak dat huizen zakken door de gaswinning die daar plaatsvindt, maar in andere delen van het land zijn er hele andere redenen voor de verzakking van huizen. Zo daalt bijvoorbeeld de bodem in delen van ons land op een snellere manier dan verwacht, omdat we steeds vaker te maken hebben met drogere zomers. De droge zomers kunnen er dus voor zorgen dat u last heeft van verzakkingen.

Pas op voor onnodige herstelkosten!

Mocht u een huis kopen is het dus erg verstandig om ook na te gaan wat de staat is van de fundering en wat de potentiële problemen zijn van de fundering van uw huis. Mocht u dit namelijk niet weten dan kan het zomaar zijn dat u een aantal jaar na de aankoop van het huis ineens flink in de buidel moet tasten om alle herstelwerkzaamheden van de fundering te kunnen betalen.

Wat is de invloed van verzakkingen op mijn WOZ-waarde?

Als er een grote kostenpost hangt aan de herstelwerkzaamheden van de fundering dan zou u natuurlijk denken dat u dit direct terug kan zien in de WOZ-waarde van uw huis. Dat is echter niet altijd het geval. Het kan nog wel eens gebeuren dat er geen rekening is gehouden met deze kosten. Mocht u het gevoel hebben dat de funderingsproblemen van uw huis niet zijn meegenomen in de berekening van de WOZ-waarde dan is het verstandig om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking. Wij kunnen u daarbij helpen en ervoor zorgen dat u een eerlijke WOZ-waardeberekening krijgt die klopt ten opzichte van de huidige staat van uw woning.

M. van Uden

CEO Bezwaar24

LAATSTE NIEUWS

Card image cap
De Onroerendezaakbelasting
14 October 2020

Wat is de ozb? De onroerendezaakbelasting (hierna: ozb) is een belasting die eigenaren van een pand jaarlijks moeten betalen aan de gemeente. Deze belasting betaal je als je een onroerende zaak in bezit hebt. Het kan dus gaan om een woning, gebouw of een grondperceel. De hoogte van de ozb is afhankelijk van de WOZ-waarde […]

Card image cap
Bezwaar24
17 September 2020

Welkom op de site van Bezwaar24. Een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op bezwaar maken bij de gemeente. Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen en je vindt deze te hoog is er de mogelijkheid om bezwaar te maken. Nu klinkt dit misschien lastig voor je en daarom zijn wij er. Wij zorgen ervoor […]

Card image cap
Huizenprijzen in de lift
16 October 2020

De huizenprijzen blijven maar stijgen. Op de woningmarkt is er nog geen sprake van een instorting van de markt. Het aanbod blijft klein en dat zorgt voor nogmaals een stijging van de woningprijzen van bijna 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat de prijzen nu op het hoogste niveau ooit […]