Post Picture
16 October 2020

Huizenprijzen in de lift

De huizenprijzen blijven maar stijgen. Op de woningmarkt is er nog geen sprake van een instorting van de markt. Het aanbod blijft klein en dat zorgt voor nogmaals een stijging van de woningprijzen van bijna 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat de prijzen nu op het hoogste niveau ooit liggen.

Coronacrisis heeft geen invloed

Ondanks dat het normale leven al een tijdje redelijk plat ligt door de coronacrisis gaat de woningmarkt door met waarmee het bezig was, stijgen. De krapte op te woningmarkt blijft aanhouden en dit is te verklaren door de lage rente, het lage aanbod en de vraag die zeer hoog is. Samen zorgt dit voor een ontzettend krappe markt en er moeten flinke stappen worden gemaakt om dit probleem op te lossen.

Heeft de stijging van de woningprijzen invloed op uw WOZ-waarde

De gemeente schat ieder jaar de waarde van je huis in en dat wordt weergegeven als de WOZ-waarde. Aan de hand hiervan moet je bepaalde belastingen betalen. Hoe lager deze is, des te minder belasting je moet betalen. De prijzen op de woningmarkt blijven maar stijgen, heeft dit dan invloed op de hoeveelheid belasting die u komend jaar moet betalen?

Vaak ligt de marktwaarde van je huis hoger dan de WOZ-waarde die door de gemeente wordt geschat. De marktwaarde wordt op een andere manier vastgesteld dan de WOZ-waarde en dat verklaart ook de verschillen. Daarnaast berekent de gemeente de WOZ-waarde aan de hand van de waardepeildatum en die is op 1 januari van het jaar ervoor. Dit alles zorgt ervoor dat je de laatste stijgingen nog niet terug ziet in de WOZ-waarde, maar de WOZ-waarde volgt wel de prijsontwikkelingen met een jaar vertraging. Uiteindelijk hebben de prijzen op de woningmarkt dus invloed op je WOZ-waarde en de hoeveelheid belasting die je moet betalen. Zolang de prijzen op de woningmarkt blijven stijgen en jouw WOZ-waarde uiteindelijk daardoor ook, zal je ieder jaar meer belasting moeten betalen.

Heeft u het gevoel dat uw WOZ-waarde te hoog is en weet u niet hoe u hiertegen bezwaar moet maken. Meld je dan aan bij Bezwaar24 en wij zullen samen met u de stappen doorlopen die nodig zijn om jouw WOZ-waarde naar beneden te krijgen.

M. van Uden

CEO

LAATSTE NIEUWS

Card image cap
De WOZ-waarde van woningen stijgt weer
29 April 2021

In de eerste maanden van het nieuwe jaar krijgen alle huiseigenaren een brief waarin staat wat de waardering is van de WOZ-waarde van hun woning. Wat opvalt is dat deze waardering ieder jaar stijgt. De WOZ-waarde is afgelopen jaar in Nederland gemiddeld gestegen met een percentage van 7,3 procent volgens de waarderingskamer. Vorig jaar was […]

Card image cap
Heeft een verzakking invloed op de WOZ-waarde van je huis
1 May 2021

We kennen allemaal de verhalen van de gaswinning in Groningen. Huizen krijgen scheuren en staan een stuk minder stabiel. Die scheuren zijn op het eerste oog goed te zien en dan heeft men misschien meteen door dat dit schade verlagend is voor het huis. Wat je echter niet altijd op het eerste oog ziet zijn […]

Card image cap
Bezwaar24
17 September 2020

Welkom op de site van Bezwaar24. Een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op bezwaar maken bij de gemeente. Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen en je vindt deze te hoog is er de mogelijkheid om bezwaar te maken. Nu klinkt dit misschien lastig voor je en daarom zijn wij er. Wij zorgen ervoor […]