WOZ-bezwaar particulier

WOZ-bezwaar particulier

Het is zover: jouw WOZ-beschikking ligt weer op de deurmat. In deze WOZ-beschikking vind je de WOZ-waarde, de door de gemeente geschatte waarde, van jouw woning. Lijkt deze waarde jou te hoog? Dan is het verstandig bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Dat doe je met het indienen van een bezwaarschrift. Twijfel je om bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ-waarde? Niet doen! Jouw WOZ-waarde kan in hetzelfde jaar sowieso niet worden verhoogd, alleen worden verlaagd. En als je als particulier WOZ-bezwaar maakt, is dat ook nog eens gratis.

Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ-waarde als particulier?

Na ontvangst van je WOZ-beschikking kun je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dat kan tot zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking. Hoe je aan de slag gaat? Eerst bereken en controleer je de WOZ-waarde van jouw woning. Kom je er dan achter dat die te hoog is ingeschat door de gemeente? Dan stel je een bezwaarschrift op. In het bezwaarschrift formuleer je de redenen en argumenten die aantonen dat jouw WOZ-waarde inderdaad te hoog is en laat je vergelijkbare huizen zien. Ook doe je een voorstel voor een volgens jou geschikte WOZ-waarde. Vervolgens dien je het WOZ-bezwaarschrift in bij de gemeente.

De gemeente bekijkt vervolgens jouw bezwaarschrift en doet uitspraak. Indien je in je gelijk wordt gesteld, dan past de gemeente de WOZ-waarde aan. Je gaat dan direct minder belasting betalen. Krijg je geen gelijk, dan kun je in beroep gaan bij de rechter.

De voordelen van bezwaar maken met de hulp van Bezwaar24

Wil je bezwaar maken als particulier en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Met Bezwaar24 profiteer je van diverse voordelen.

Deskundig bezwaarschrift

Wij beschikken over een ruime ervaring in het vakgebied en weten dus precies hoe we een deskundig bezwaarschrift op moeten stellen. En hoe beter het bezwaarschrift, hoe groter de kans op succes.

Betrouwbare én efficiënte werkwijze

Tijdens het gehele proces hanteren wij een betrouwbare en efficiënte werkwijze. Dat betekent dat wij snel en op deskundige wijze werken, en we tegelijkertijd zorgen dat jij inzicht hebt in de gang van zaken. Zo ben je altijd op de hoogte, maar kun je ook achteroverleunen.

Gratis dienstverlening

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde is gratis als particulier. Echt? Ja, echt. De gemeente is namelijk wettelijk verplicht om de proceskosten te vergoeden als jouw bezwaar terecht is. Bezwaar maken levert dus echt wat op. Ook als je Bezwaar24 inschakelt. Wij regelen geheel kosteloos een waardecheck van jouw woning, het opstellen van het bezwaarschrift en het indienen van het bezwaar bij de gemeente. Is jouw bezwaar niet terecht en kan je WOZ-waarde dus niet worden bijgesteld? Dan nemen wij de kosten die de gemeente in rekening brengt voor het proces, op ons.

WOZ-bezwaar maken als particulier?

Neem direct contact met ons op.