WOZ-waarde bezwaar

Bezwaar WOZ-waarde

1 januari is geweest. De WOZ-waardes voor woningen en panden zijn bekend. Als huiseigenaar of bezitter van een andere onroerende zaak ontvang jij de WOZ-beschikking met daarin de vastgelegde WOZ-waarde.

Kun jij je niet vinden in die WOZ-waarde? Denk jij dat de WOZ-waarde van jouw huis of pand te hoog is vastgesteld door de gemeente? Dan is het zaak dat je – op tijd – bezwaar aantekent. Doe je dat niet, dan betaal je misschien wel een jaar lang te veel belasting.

Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ-waarde?

Binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking, kun je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Is de brief verstuurd op x-datum, dan moet jouw bezwaar uiterlijk op x-datum + 6 weken bij de gemeente binnen zijn. Dat doe je volgens het volgende stappenplan:

De gemeente doet vervolgens uitspraak. Is de WOZ-waarde, inderdaad, te hoog dan wordt de waarde aangepast. Dat levert een vermindering van de belastingaanslag op, wat simpelweg betekent dat je dat jaar minder belasting betaalt. Wordt jouw bezwaar afgewezen, dan kun je in beroep gaan bij de rechter.

Geef het werk uit handen

Je kunt zelf bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, maar je kunt het ons ook kosteloos voor je laten doen. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken. Niet over de tijd die je ervoor nodig hebt, niet over de administratie die het oplevert én niet over het geld dat het kost. Bezwaar24 checkt de WOZ-waarde, stelt het bezwaarschrift op en dient het in bij de gemeente. Komt er een hoorzitting? Dan zijn wij ook daarbij aanwezig. Dat scheelt jou een hoop tijd en werk!

Bezwaar maken tegen de WOZ met de hulp van Bezwaar24?

Neem hier direct contact met ons op