WOZ-waarde verlagen

WOZ-waarde verlagen

De gemeente bepaalt jaarlijks de WOZ-waarde van jouw woning of pand aan de hand van het taxatierapport, de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen, de onderhoudstoestand, de inhouds- en oppervlaktegegevens en de ligging van de woning of het pand. Soms maakt de gemeente een fout bij het vaststellen van de WOZ-waarde van jouw huis of pand. Bijvoorbeeld als woningen in de buurt voor een lagere prijs worden verkocht, of als de onderhoudstoestand van jouw woning achterblijft op andere woningen uit te buurt. De WOZ-waarde kan dan te hoog uitvallen. Is dat het geval, dan is het slim om bezwaar aan te tekenen en de WOZ-waarde te laten verlagen.

Waarom de WOZ-waarde verlagen?

Hoeveel onroerendezaakbelasting, inkomstenbelasting (eigenwoningforfait), erf- en schenkbelasting, waterschapsbelasting en vermogensbelasting jij betaalt, is afhankelijk van de WOZ-waarde van je woning. Is de WOZ-waarde te hoog? Dan betaal je dus te veel belasting. Wanneer je de WOZ-waarde laat verlagen, kan dat jou jaarlijks een hoop geld schelen. Met een WOZ-verlaging van een paar duizend euro, bespaar je per jaar al snel honderden euro’s aan belasting.

Hoe verlaag je de WOZ-waarde?

Wil je de WOZ-waarde verlagen, dan moet je bezwaar aantekenen tegen jouw WOZ-beschikking. Deze beschikking, met daarin de vastgestelde WOZ-waarde, ontvang je als eigenaar van jouw (huur)woning jaarlijks. Binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking, kun je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van jouw huis of (bedrijfs)pand.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Wil jij bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp die erbij komt kijken? Dan hebben wij goed nieuws. Bezwaar24 helpt jou je WOZ-waarde te verlagen en neemt je al het werk uit handen. Van A tot Z. Dat betekent dat wij de WOZ-waarde van je woning nog eens dubbelchecken, we het bezwaarschrift volledig opstellen en we het indienen bij de gemeente. Volgt er een hoorzitting? Dan zijn wij daar ook bij. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken.

Kunnen wij jou helpen?

Neem hier direct contact met ons op.