WOZ-waarde taxatie

WOZ-waarde taxatie

De WOZ-waarde wordt jaarlijks door de gemeente bepaald aan de hand van een taxatie. Hierin worden onder andere de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen of panden in de buurt meegenomen, maar ook het onderhoud, de grootte van je woning en de ligging en omgeving. Elk jaar ontvang je jouw WOZ-waarde in de WOZ-beschikking per post, maar ook in het taxatierapport van jouw woning of pand vind je dus de WOZ-waarde terug.

Het taxatierapport van een woning of pand

Ben je benieuwd naar hoe jouw gemeente op de vastgestelde WOZ-waarde is uitgekomen, dan kun je het taxatierapport opvragen. Iedereen die een WOZ-beschikking ontvangt, kan het taxatieverslag opvragen. Vaak kan dat via MijnOverheid zelfs online.

In het taxatierapport vind je onder andere het bouwjaar van de woning of het pand terug, maar ook om wat voor woning of pand het gaat (denk aan een tussenwoning, twee-onder-een-kapwoning of een appartement), hoe groot het oppervlak van de woning of het pand is en belangrijke kenmerken als aanbouwen. Ook zie je in het taxatieverslag de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen of panden in jouw gemeente.

WOZ-waarde controleren met het taxatieverslag

Twijfel je over jouw WOZ-waarde? Het taxatieverslag is meestal een goed uitgangspunt voor het controleren van de WOZ-waarde. Ook aan de hand van taxaties van woningen in de buurt, kun je een goede inschatting maken van de WOZ-waarde van jouw woning.

Toch kan het zijn dat de WOZ-waarde te hoog uitvalt. Twijfel je over jouw WOZ-waarde? Dan kun je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift kun je ondersteunen met behulp van het taxatierapport. Hulp nodig? Bij Bezwaar24 checken wij jouw WOZ-waarde, stellen we een bezwaarschrift op en dienen we het in bij de gemeente. Jij hoeft alleen de juiste documenten aan te leveren, wij doen de rest.

Kunnen wij jou helpen met bezwaar maken?

Neem hier direct contact met ons op