WOZ-bezwaar woningcorporaties

WOZ-bezwaar woningcorporaties

Ook woningcorporaties krijgen jaarlijks te maken met de WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde heeft in de meeste gemeenten gevolgen voor:

Is de WOZ-waarde te hoog ingeschat, dan kan het zijn dat je te veel belastingen en heffingen betaalt. Omdat de gemeente vaak een standaardprocedure hanteert bij het vaststellen van WOZ-waardes, worden factoren als onderhoudstoestand soms niet goed bekeken. Het gevolg: een verkeerde WOZ-waarde. En: jaarlijks tot wel honderdduizenden euro’s die jij te veel aan belasting betaalt. Dat de WOZ-waarde klopt, is dus heel belangrijk. Door jouw WOZ-waarde tijdig te checken en de onderbouwing van de gemeente mee te nemen, kun je dus flink besparen op je fiscale zaken.

Hoe maak je zakelijk bezwaar tegen de WOZ-waarde?

Na ontvangst van de WOZ-beschikking met daarin de WOZ-waarde van de woningcorporatie, kun je tot zes weken na dagtekening van de beschikking bezwaar maken. Dat doe je door middel van een bezwaarschrift, waarin je de redenen en argumenten voor het bezwaar omschrijft. Het bezwaarschrift dien je in bij de gemeente.

Bezwaar24 helpt woningcorporaties bij WOZ-bezwaar maken

De WOZ-waarde beoordelen, taxaties uitvoeren en bezwaarschriften indienen: het heeft veel om handen én het is ingewikkeld. Bij Bezwaar24 beschikken wij over de juiste kennis en kunde om je te helpen. Wij berekenen de juiste WOZ-waarde, dienen het bezwaarschrift in en overleggen indien nodig met de gemeente. Omdat wij jou altijd op de hoogte houden van de gang van zaken, behoud je gedurende het hele proces het inzicht. En niet onbelangrijk: we staan je geheel kosteloos bij.

Woningcorporatie en WOZ-bezwaar maken?

Neem direct contact met ons op